Cafeneaua lui Andy - Intre prieteni
Prieten este cel caruia ii doresti sa aiba parte de tot ce-ti doresti pentru tine, pentru care lasi deoparte oboseala, necazurile si problemele tale, pentru care faci tot ce poti ca sa-l ajuti, fara sa astepti ca el sa faca la fel

Pagina de start a forumului Cafeneaua lui Andy - Intre prieteniFeminism si misoginismPro sau Contra?
Acum este: 09/Sep/2010 5:06 pm

Raspunde la subiect Subiectul anterior Subiectul urmator
Autor
acpaw68
Site Admin

Data inscrierii: 28/Apr/2007
28/Apr/2007 4:08 am
Pro sau Contra? Raspunde cu citat (quote)
Poate fi o femeie misogina si un barbat feminist?
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autoruluiCauta toate mesajele lui acpaw68

Autor
gabitza
Junior 2

Data inscrierii: 29/Apr/2007

29/Apr/2007 11:01 pm
orice combinatie de cuvinte ai face "barbat/femeie misogin/a" sau "barbat/femeie feminist/a" ai de-a face cu oameni cu un grad de handicap. Sau dizabilitate, cum ii spune acum. Da, pot exista. Cum exista si oameni orbi, surzi, schiopi. Ca e barbat sau femeie conteaza mai putin. Are o problema.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCauta toate mesajele lui gabitza

Autor
andy
Site Admin

30/Apr/2007 4:54 am
gabitza a scris:
orice combinatie de cuvinte ai face "barbat/femeie misogin/a" sau "barbat/femeie feminist/a" ai de-a face cu oameni cu un grad de handicap. Sau dizabilitate, cum ii spune acum. Da, pot exista. Cum exista si oameni orbi, surzi, schiopi. Ca e barbat sau femeie conteaza mai putin. Are o problema.

Handicapul e discutabil... In cazurile de barbat misogin - 90% sunt dar nu recunosc. In cazul femeilor feministe - 75% sunt si chiar o recunosc. Asta le face, intr-un fel, mai "barbate" decat acei misogini care se tem sa recunoasca, ca sa nu fie catalogati in vreun fel care sa-i puna intr-o lumina proasta. Femeile misogine si barbatii feministi sunt anomaliile. Poate ca sunt 1% in fiecare din cazuri, femei sau barbati, dar, chiar si din procentul asta foarte scazut, ma indoiesc ca o recunosc mai mult de 1%. Deci abia 1 din 10.000 e cu adevarat "barbat" si isi afiseaza convingerile. Si atunci...? De ce sa consideram ca ar fi handicapati? Pentru ca nu gandesc la fel ca majoritatea si, pe deasupra, au si curajul sa isi sustina convingerile, cu riscul de a fi ostracizati de societatea ipocrita?

Ultima modificare efectuata de catre andy la 30/Apr/2007 5:04 pm, modificat de 1 data in total
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesajCauta toate mesajele lui andy

Autor
gabitza
Junior 2

30/Apr/2007 8:36 am
Si aici imi permit sa fac legatura cu comentariul meu despre telefoane. Latura mea feminina se implica in alegerea unui telefon si dupa criterii estetice, nu doar performante tehnice. Sunt femeie si e normal sa fac asta! Misoginismul apare in momentul in care nu-mi recunosti aceasta "slabiciune", pe care eu, dealtfel, curajoasa, mi-am recunoscut-o! Asa ca nu era cazul sa ai tema separata pt misoginism! Se regaseste oriunde! Sāc-sāc!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCauta toate mesajele lui gabitza

Autor
andy
Site Admin

30/Apr/2007 11:09 am
gabitza a scris:
Si aici imi permit sa fac legatura cu comentariul meu despre telefoane. Latura mea feminina se implica in alegerea unui telefon si dupa criterii estetice, nu doar performante tehnice. Sunt femeie si e normal sa fac asta! Misoginismul apare in momentul in care nu-mi recunosti aceasta "slabiciune", pe care eu, dealtfel, curajoasa, mi-am recunoscut-o! Asa ca nu era cazul sa ai tema separata pt misoginism! Se regaseste oriunde! Sāc-sāc!

Evident si normal ca atunci cand alegi un telefon te ghidezi si dupa criteriul estetic. Dar cand alegerea are drept criteriu principal esteticul si nu performanta... nu mai e misoginism, ci realitate! Rolling Eyes
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatTrimite un mesajCauta toate mesajele lui andy

Autor
gabitza
Junior 2

30/Apr/2007 11:35 am
Salut. Gata cu munca azi... Mai... Pt fiecare din noi, telefonul foloseste la ceva. Are camera, ok. Cand aleg pantofi pt fii-mea si ea nu-i cu mine ii trimit o poza si ea zice ok sau nu. Pt asta nu-mi trebuie nu-s ce pixeli. Are de ajuns. Bateria ma tine... E tot ce vreau de la el. Si are si un meniu croit pe degetelele mele! E perfect pt mine. E "the best" pt mine. Iti dai seama ca nu incerc sa impun parerea ca e cel mai bun din toate timpurile sau cel mai performant sau cel mai frumos! Asta e problema si cu concurentii din casa NPM. Or fi cei mai buni din ce puteau selecta DKanal. Or fi idealul in viata al multor spectatori. Din punctul meu de vedere, nu. De asta ma si dau desteapta in a-mi alege concurentii intr-o emisiune pe gustul meu. Emisiune care, categoric, nu ar satisface gustul multor potentiali spectatori. In niciun caz ai celor de tip Iarta-ma sau Stupize!

Autor
andy
Site Admin

30/Apr/2007 4:11 pm
gabitza a scris:
Salut. Gata cu munca azi... Mai... Pt fiecare din noi, telefonul foloseste la ceva. Are camera, ok. Cand aleg pantofi pt fii-mea si ea nu-i cu mine ii trimit o poza si ea zice ok sau nu. Pt asta nu-mi trebuie nu-s ce pixeli. Are de ajuns. Bateria ma tine... E tot ce vreau de la el. Si are si un meniu croit pe degetelele mele! E perfect pt mine. E "the best" pt mine. Iti dai seama ca nu incerc sa impun parerea ca e cel mai bun din toate timpurile sau cel mai performant sau cel mai frumos! Asta e problema si cu concurentii din casa NPM. Or fi cei mai buni din ce puteau selecta DKanal. Or fi idealul in viata al multor spectatori. Din punctul meu de vedere, nu. De asta ma si dau desteapta in a-mi alege concurentii intr-o emisiune pe gustul meu. Emisiune care, categoric, nu ar satisface gustul multor potentiali spectatori. In niciun caz ai celor de tip Iarta-ma sau Stupize!

OK la capitolul asta. Fiecare alege in functie de nevoile lui... Eu am inteles intrebarea altfel: The Best insemnand "cel mai bun", adica sa corespunda cat mai multor cerinte, sa indeplinesca asteptarile cat mai multor utilizatori, sa poate face cat mai mult din ce ar dori fiecare sa faca un telefon. Iar "Iarta-ma" sau "Stupize" sunt emisiuni pe care le evit... cat pot... Laughing

Autor
gabitza
Junior 2

30/Apr/2007 8:00 pm
Cand ai creat acest site ti-ai asumat si riscul ca cei care intra si posteaza nu pot intelege exact ceea ce ai vrut tu sa exprimi. Daca o parere crezi ca merita combatuta, poti interveni. Daca nu esti de acord, il poti neglija. Stii cum e... tacerea-lipsa de reactie dor mai tare decat cuvinte jignitoare.

Autor
andy
Site Admin

30/Apr/2007 8:09 pm
gabitza a scris:
Cand ai creat acest site ti-ai asumat si riscul ca cei care intra si posteaza nu pot intelege exact ceea ce ai vrut tu sa exprimi. Daca o parere crezi ca merita combatuta, poti interveni. Daca nu esti de acord, il poti neglija. Stii cum e... tacerea-lipsa de reactie dor mai tare decat cuvinte jignitoare.

Nu-mi sta in caracter sa jignesc. Mi-am dat seama ca nu m-am exprimat suficient de clar si am incercat doar sa lamuresc lucrurile.

Autor
Mimi
Junior

Data inscrierii: 05/Mai/2007

06/Mai/2007 10:28 am
Very Happy Salut!cu toate ca sunt o FEMEIE in varsta de 49 de ani,nu sunt de acord cu asa-zisul feminism din ziua de azi!"feministele"s-au transformat in adevarati barbati!sau chiar mai rau!si-au pierdut FEMINITATEA!!!-arma cea mai de temut la o adevarata femeie!!sunt dure,sunt "barbate",calca orice in picioare!!Sa fereasca Dumnezeu,ca lumea sa fie condusa de femeile "feministe" din timpurile noastre!!!sa ajungem la MATRIARHAT!!!Acest lucru il spune o FEMEIE!!!!

Autor
acpaw68
Site Admin

19/Mai/2007 3:40 am
Mimi a scris:
Very Happy Salut!cu toate ca sunt o FEMEIE in varsta de 49 de ani,nu sunt de acord cu asa-zisul feminism din ziua de azi!"feministele"s-au transformat in adevarati barbati!sau chiar mai rau!si-au pierdut FEMINITATEA!!!-arma cea mai de temut la o adevarata femeie!!sunt dure,sunt "barbate",calca orice in picioare!!Sa fereasca Dumnezeu,ca lumea sa fie condusa de femeile "feministe" din timpurile noastre!!!sa ajungem la MATRIARHAT!!!Acest lucru il spune o FEMEIE!!!!

BRAVO!
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatViziteaza site-ul autoruluiCauta toate mesajele lui acpaw68

Autor
Albinuta
Junior 2

Data inscrierii: 24/Iun/2007
24/Iun/2007 7:20 pm
Mimi, poate intr-un fel ai dreptate, dar sa stii ca din urma vine o generatie puternica, care pe langa informatiile destul de multe si performante pe care le primesc, primesc si IUBIRE, lucru pe care generatia voastra nu prea l-a oferit, nu ca nu ar fi dorit acest lucru ci pentru ca nici ei nu au stiut si nu au avut de unde sa-l invete si in plus Ceausescu a gresit enorm punand mama la munca la 3 luni de la nasterea copilului ei. Nici mie nu mi-ar place ca lumea sa fie condusa de niste femei gen Lacrima, dar se pare ca LACOMIA si INVIDIA si RAUTATEA ocupa inca locurile fruntase atat in randul barbatilor cat si al femeilor (asta este strict parerea mea).

Autor
andy
Site Admin

25/Iun/2007 12:55 pm
Albinuta a scris:
Mimi, poate intr-un fel ai dreptate, dar sa stii ca din urma vine o generatie puternica, care pe langa informatiile destul de multe si performante pe care le primesc, primesc si IUBIRE, lucru pe care generatia voastra nu prea l-a oferit, nu ca nu ar fi dorit acest lucru ci pentru ca nici ei nu au stiut si nu au avut de unde sa-l invete si in plus Ceausescu a gresit enorm punand mama la munca la 3 luni de la nasterea copilului ei. Nici mie nu mi-ar place ca lumea sa fie condusa de niste femei gen Lacrima, dar se pare ca LACOMIA si INVIDIA si RAUTATEA ocupa inca locurile fruntase atat in randul barbatilor cat si al femeilor (asta este strict parerea mea).

Generatia care vine din urma, si nu ma refer nici la mine (care sunt "de pe vremea lui Ceausescu, ca si Mimi) este cea reprezentata de Lacrima, Monica, Mihaela, Cristi, Dragos, Ionut, Claudia, Marilena, Diana, Alexandra... nu-mi inspira prea multa incredere... Nu l-am mentionat pe Bris, pentru ca se incadreaza intr-o alta generatie... pe Liliana, care, desi considerata proasta, a dat dovada de mult mai mult bun simt decat desteptele si desteptii "concursului", si nici pe Razvan care a demonstrat de atatea ori ca nu intra in tiparele cerute de generatia lui...
Si Mimi si eu si tu am avut parte de dragoste... Si noi, la randul nostru am oferit dragoste... Asa cum am stiut fiecare, cum am fost educati sa o facem, cum am putut... Si nu cred ca a fost putina...
Din pacate, daca luam drept model aceasta penibila "casa" si "modelele" care ne-au fost "bagate pe gat" drept bune viitorul nu e prea "roz"... Pentru ca, intr-adevar, pentru "etaloanele" mai sus pomenite LACOMIA, INVIDIA si RAUTATEA sunt principii de viata... Dorinta de castig este atat de mare la ei incat nu au respect pentru valorile pe care noi am fost educati sa le urmam... Si nu cred ca vina pentru acest mod de a gandi le revine in totalitate parintilor... Ci intregii societati, prin scoala, anturaj, mediu social, mass-media etc... Si pentru ca se aplica aceasta "regula" a dorintei de "capatuiala" si la barbati si la femei, mai exact la fete si baieti, nu se mai pune problema de matriarhat sau patriarhat... Misoginismul sau feminismul au devenit niste notiuni straine acestor "exponenti"...

Autor
Albinuta
Junior 2

Data inscrierii: 24/Iun/2007
26/Iun/2007 9:05 pm
Andy eu ma refer la o generatie mult mai tanara, cea nascuta din 95 incoace

Autor
Avrelianvs
Junior

Data inscrierii: 15/Iul/2007

15/Iul/2007 9:12 pm
Feminismul/misoginismul tine de cat de open minded esti si cat de adaptabil esti la ce societatea ofera si la ce teluri ai adica a fi misogin cand ai nevoie de o femeie spre exemplu nu e ceva care te avantajeaza.Asta tine de ce vrei sa afisezi zic eu de felul in care vrei sa percepi lucrurile.
Vezi profilul utilizatoruluiTrimite mesaj privatCauta toate mesajele lui Avrelianvs

Raspunde la subiect Pagina 1 din 1

Pagina de start a forumului Cafeneaua lui Andy - Intre prieteniFeminism si misoginismPro sau Contra?
Acum este: 09/Sep/2010 5:06 pm
Ora este GMT + 2 ore
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum